Anna Lepsova

Narozena 1953, Karlovy Vary

Vystudovala jsem biologii a chemii pro výuku na střední škole (PřF UK v Praze), pracovala jsem na Akademii věd v Č. Budějovicích ve výzkumu ekologie lesa a vyučovala mykologii na Přírodovědecké fakultě Jihočeské univerzity. Žila jsem v Ostrově a Karlových Varech, v Praze a Benešově, nejdéle v Č. Budějovicích. Od roku 2003 žiji Pěčíně u Trhových Svinů, především proto, že jsem chtěla žít na venkově.

Pracovně se pohybuji v územích silně dotčených těžbou surovin a průmyslovou činností a sleduji její vývoj. Právě proto bych chtěla cestou práce v Zastupitelstvu Trhových Svinů pozdvihnout možnosti Trhovosvinenska, jako zcela odlišné a soběstačné krajiny, kde lidé žijí v daleko kvalitnějším městském i venkovském prostředí. Zdejší krajina může být zdrojem zdravých potravin od místních hospodářů. Má velmi dobré podmínky pro kulturní vyžití a pro sportovní a rekreační aktivity v přírodě.

V případě svého zvolení do místního zastupitelstva tam nechtěla být jen „do počtu“, ale chtěla bych v prvním kroku pracovat pro budování a dokončení kvalitních dopravních cest, nejen pro automobily, ale také pro cyklisty a pro pěší. Dále bych se snažila o podporu dobrého a odpovědného hospodaření s městským majetkem a o jeho funkční provázanost s potřebami celku, obcí a občanů.

Chtěla bych poznat a popsat možnosti zdejší krajiny a lidí, kteří zde žijí, tak, aby bylo možné je uplatnit v dalším rozvoji a soběstačnosti území. Tím bych se chtěla podílet na koncepci rozvoje území, a to i se znalostí sousedních úspěšných oblastí i svými návrhy, ale také chci obracet na občany, diskutovat a uplatňovat jejich návrhy.

Základním principem pro komunální práci je pro mne zásadní otevřený a především tvůrčí dialog uvnitř radnice a radnice s občany, vedený bez obav z pomluv a beze strachu. Jsem si plně vědoma, že míra splnění mých vizí bude jednoznačně závislá na aktivních a spolupracujících občanech a ostatních obecních zastupitelích.

Mými principy při rozhodování v nejširším pohledu jsou respekt a odpovědnost s vědomím souvislostí.

 

Zpět na seznam kandidátů